ortak sınavlar

6. ve 9. Sınıflar Türkiye Geneli Ortak Sınav Konu Soru Dağılımları

MEB 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavlarını 6. sınıf Türkçe ve matematik, 9. Sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ülke genelinde yapılmıştı.

2. dönem de Türkiye geneli ortak yazılı sınavların Mart ayında yapılacağı duyurulmuştu.  2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü; 6. sınıf matematik ile 9. sınıf matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

1.dönem yapılan yazılı sınavlarda sadece çoktan seçmeli sorular sorulmuştu. Bu dönem ise açık uçlu ve kısa cevaplı sorulara da yer verilecek.

Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; 6. sınıf Türkçe dersi 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan; 6. sınıf matematik dersi 10 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 7 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan ve 9. sınıf matematik dersi 8 adet  oluşacak.

Sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tabloları hazırlanarak yayımlandı.

Tablolalara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

6. sınıf Türkçe dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6.sınıf Türkçe dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf matematik dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

9. sınıf matematik dersi 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

Tüm öğrencilere sınavlarda başarılar diliyorum.

 

Bir Cevap Yazın