lgs lgs tercih lise lise seçimi

LGS 2024 Liseleri Tanıyalım Alman Lisesi

LGS’ye hazırlanan pek çok öğrencinin hayallerini süsleyen Alman Lisesi’ni yakından tanımaya ne dersiniz? Öğrencilerine sunduğu Abitur Diploması imkanı ve mezunlarının Almanya’daki en iyi üniversitelerden aldığı kabullerle öne çıkan Alman Lisesi’ne nasıl kayıt olunabileceği, ücreti, taban puanı, üniversite başarısı gibi önemli bilgilerini sizler için yazdım. Faydalı olmasını dilerim.

LGS 2024 hazırlık, tercih ve lise seçimi konularında bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

WhatsApp kanalımı https://whatsapp.com/channel/0029VaAExI7IXnlvdVTwm93o 

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Alman Lisesi’nin Tarihçesi ve Özellikleri

İstanbul Alman Lisesi, “Alman ve İsviçre Okulu” olarak 1868 yılında kurulmuştur. Mevcut bina, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde 1896 yılında inşa edilmiştir. Alman Lisesi yurt dışında Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından tanınan 140 DAS (Deutsche Ausland Schule – Yurt Dışı Alman Okulu) okulundan birisidir. Alman Lisesi, Almanca ve İngilizce dillerinin öğretildiği Fen Bilimleri ve Matematik ağırlıklı özel bir lisedir.

Alman Lisesi Nasıl Öğrenci Kabul Eder? 

Alman Lisesi ilan edilen kontenjan ile sınırlı olarak her yıl, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan LGS sonucu oluşacak Merkezi Sınav Puanı (MSP) ile öğrenci alır.

Alman Lisesi’nin Taban Puanı Kaçtır?

Alman Lisesi’nin LGS 2023’te ilk açıkladığı taban puan 485 idi. En son aldığı öğrencinin puanı ise 489.0049 oldu. Bu da yaklaşık 0,36 yüzdelik dilime karşılık geliyordu.

Kontenjanı Kaçtır?   

130

Eğitim Süresi Nedir? Hazırlık sınıfı zorunlu mudur?

1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır. Hazırlık sınıfı zorunludur. Hazırlık sınıfı, mevcut eğitim programına ek olarak, lise eğitimine ilişkin öğrencilerden beklenen davranış, donanım ve becerilere ilişkin bilgilerin aktarıldığı, yoğun geçecek 4 yıllık lise hayatına hazırlık yılı olarak nitelendirilebilir.

Yatılılık İmkânı Var Mıdır?
Özel Alman Lisesi’nde yatılılık imkânı bulunmamaktadır.

Mezunların Sahip Olabileceği Diplomalar

12. sınıfı bitiren öğrenciler MEB lise diploması ile mezun olurlar. 12. sınıfta yazılı ve sözlü dil sınavını başarıyla geçen İstanbul Alman Lisesi öğrencileri, KMK Dil Diploması II (DSD II) sahibi de olurlar ve böylece dünyaca kabul edilen bir sertifika olan Almanca Yabancı Dil Sertifikasını almış olurlar.

İstanbul Alman Lisesi öğrencileri, aynı zamanda  “Abitur Diploması” sahibi olabilirler; bu öğrencilerin yazılı ve sözlü sınavlara kabulü ve başarı derecelerini KMK Sınav Yönetmeliği düzenler. Alman mezuniyetine uygun mezuniyet sınavını başaran İstanbul Alman Lisesi öğrencileri, Almanya’da okumuş ve lise mezuniyeti almış Alman öğrenciler ile aynıdır; Alman üniversitelerine giriş şartları Alman öğrenciler ile aynıdır.

Almanca, İngilizce, Matematik, Biyoloji, Kimya ve Fiziği kapsayan 6 ders kolundaki içerik ve zorluk derecesi, Alman Liselerine uygun mezuniyet seviyesindedir.

Abitur diploması ile öğrenciler Avusturya, İsviçre gibi ülkelerde de eğitimlerine devam edebilmektedir.

Alman Lisesinin Üniversite Başarısı Nasıldır?

2023 yılında 131 mezundan 112’si Almanya’da, 8’i İsviçre’de, 2’si Türkiye’de,  2’si Hollanda’da üniversite eğitimlerine devam etmiştir.

2023-mezunlari.pdf erişimi için tıklayın

2022 yılında 131 mezundan 100’ü Almanya’da, 8’i İsviçre’de, 2’si Türkiye’de,  2’si ABD’de, 1’er öğrenci de Avusturya, Hollanda ve İngiltere’de  üniversite eğitimlerine devam etmiştir.

2022 Yılı Mezunlarının Üniversite Başarısı

2021 yılında 123 mezundan 89’u Almanya’da, 10’u Türkiye’de, 5’i İsviçre’de, 3’ü İtalya’da, 2’si ABD’de, 2’si İngiltere’de, !’er öğrenci de Avusturya, Letonya ve Masaristan’da üniversite eğitimlerine devam etmiştir.

2021 Yılı Mezunlarının Üniversite Başarısı 

2020 yılında 125  mezundan 83’ü Almanya’da, 13’ü Türkiye’de, 5’i İsviçre’de, 4’ü Hollanda’da, 4’ü İtalya’da, 2’si ABD’de, 1’i İngiltere’de üniversite eğitimlerine devam etmiş.

2020 Yılı Mezunlarının Üniversite Başarısı 

Okul Ücretleri Nedir?

2023-2024 Yılı İçin

Hazırlık Sınıfı Ücreti : 257.355 TL – 10 Taksit

Burs koşulları nelerdir? 

Okulda, her öğretim yılında, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrenciler Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre, başarılı, ancak maddi imkânları sınırlı öğrenciler ücretsiz okutulmaktadır.

İletişim:

Özel Alman Lisesi

Adres: Şahkulu Mahallesi, Şahkulu Bostanı Sok. No:10

İstanbul – Türkiye

Tel:  +90 (212) 245 13 90 / 91

Fax: +90 (212) 252 22 10

E-Mail: info@ds-istanbul.net

Bilgiler https://www.ds-istanbul.net/ adresinden derlenmiştir.

Bir Cevap Yazın