kariyer planlama

Lise Kariyer Planlama Atölyesi 3. Grup Kayıtları Başladı

Lise yılları, bir bireyin kariyer planlaması için oldukça önemli bir dönemi oluşturur.  Bu dönemde alınan dersler, ilgi alanlarını belirleme, güçlü yönleri keşfetme ve hangi konularda daha fazla eğitim almak istediklerini anlama fırsatı sunar.  Gençler üniversite ve meslek seçimleriyle ilgili önemli kararları da bu dönemde alırlar.  Lise yılları aynı zamanda öğrencilerin staj, gönüllü çalışmalar, projeler, yurtdışı deneyimleri gibi deneyimler kazandığı önemli yıllardır. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimleri de bu dönemde şekillenir.  Bu dönemde alınan kararların ve kazanılan deneyimlerin, bireylerin gelecekteki kariyer yolculuklarını önemli ölçüde etkilediğini biliyoruz. Bu önemli süreçteki lise öğrencilerinin alan/ders seçimi, meslek seçimi süreçlerini ve kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla online bir atölye planladık.

Atölyemiz kariyeriyle ilgili vereceği kararlar konusunda kafası karışık olan, kendini tanıma ve hangi alanların kendisine daha uygun olduğunu belirleme, hedef koyma, meslekleri, çalışma alanlarını tanıma, kariyerini planlama konusunda desteğe ihtiyacı olan lise öğrencilerine yöneliktir.

Atölye için detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için sagiroglu.pln@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.
Kontenjan sınırlıdır.

Lise Öğrencilerine Yönelik Kariyer Planlama Atölyesi

Gençler üniversite ve meslek seçimleriyle ilgili önemli kararları lise döneminde alırlar. Bu dönemde alınan kararların ve kazanılan deneyimlerin, bireylerin gelecekteki kariyer yolculuklarını önemli ölçüde etkilediğini biliyoruz. Bu önemli süreçteki lise öğrencilerinin alan/ders seçimi, meslek seçimi süreçlerini ve kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla bir atölye planladık.

Atölyeye Kimler Katılabilir? 

Kariyeriyle ilgili vereceği kararlar konusunda kafası karışık olan, kendini tanıma ve hangi alanların kendisine daha uygun olduğunu belirleme, hedef koyma, meslekleri, çalışma alanlarını tanıma, kariyerini planlama konusunda desteğe ihtiyacı olan tüm lise öğrencileri katılabilir. 

Atölyenin İçeriği Nedir? 

Atölye içeriğinde;

  • Kendi İlgi ve Yeteneklerini Belirleme
  • Kariyer Araştırması ve Keşif
  • Akademik ve Kişisel Gelişim Hedeflerini Belirleme

başlıklarında çalışmalar yapılacaktır. 

Atölyeye katılan gençlerimizin atölye sonunda ilgi ve yetenek alanlarını belirlemesi, seçeceği alana / derslere karar vermesi, kendisine uygun mesleklerin neler olduğunu öğrenmesi, kariyeriyle ilgili hedefler belirlemesi amaçlanmaktadır. 

Atölye Programı 2 oturum şeklinde online olarak planlanmıştır. 

Tüm katılımcıların kameralarının açık olması ve atolyedeki çalışmalara aktif olarak katılması beklenmektedir. 

Atölye öncesinde kurulacak whatsapp grupları üzerinden paylaşımlar yapılacaktır. 

Oturumlar öncesinde, 2 oturum arasında ve atölye sonunda katılımcı öğrencilerin kariyer planlama süreci ile ilgili bireysel verilen görevleri tamamlaması beklenmektedir. 

1.Oturum: Kendini Keşfet 

14 Mart 2024 Perşembe – 20.00 – 21.00

2.Oturum: Kariyerini Keşfet ve Planla 

19 Mart 2024 Salı – 20.00 – 21.00

Atölyeyi Kimler Gerçekleştirecek? 

Yeşim Kirman

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 20 yıl İstanbul’un önde gelen özel okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.         7 yıldır eğitim danışmanı olarak LGS, YKS gibi ulusal sınavlara hazırlık, lise ve üniversite seçimi, kariyer planlama alanlarında öğrenci ve velilere destek vermektedir. Kendi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden eğitim içerikleri üretmekte ve paylaşmaktadır. 

Pelin Sağıroğlu

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptı. 27 yıl İstanbul’un önde gelen özel okullarında öğretmenlik, müdürlük ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalışma hayatını eğitim danışmanı olarak sürdürmektedir. 

Kitapçık ve Sertifika Verilecek Mi?

Katılımcılarla atölye öncesinde kariyer planlama kitapçığı dijital olarak paylaşılacaktır. 

Her iki oturumda yer alan katılımcılara atölye bitiminde katılım sertifikası verilecektir. 

Atölye için detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için sagiroglu.pln@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

 

Bir Cevap Yazın