ilkokul lgs ortaokul yks

2, 3, 4, 8, 12. Sınıf ve Lise Hazırlıklarda Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

MEB Bakanı Ziya Selçuk’un bugün yaptığı açıklamalarla okulların açılmasıyla ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Açıklamalara göre 2.3.4.8.12. sınıflar ile Lise Hazırlık sınıfları da yüz yüze eğitime başlayacak. Köy okulları ve özel eğitim sınıfları da 12 Ekim’de açılacak.

12 Ekim Pazartesi günü itibariyle yüz yüze eğitimin başlayacağı sınıflar haftada 2 gün okullarında olacaklar. Sınıfların mevcutları ve okullarda kalış süreleri azaltılacak. İsteyen velinin çocuğu uzaktan eğitimle devam edebilecek. Uzaktan eğitime devam eden öğrenci devamsız sayılmayacak. Uzaktan eğitime devam eden öğrenciler de müfredattan sorumlu olacak.

Köy okullarında hem ilkokul hem de ortaokul sınıfları açılacak. Öğrenci sayısına bakılmaksızın köy okulları açık kalacak. İl hıfzıssıhha kurullarının görüşüne göre açık kalacaklar.

500 bin öğrenciye tablet ulaştırılacak. Tabletler ihtiyacı olan öğrencilere dağıtılacak. Tabletler gelir düzeyi, kardeş sayısı, yüz yüze eğitim katılım gibi kriterler değerlendirilerek okul yönetimi tarafından dağıtılacak.

Bir Cevap Yazın