fen lisesi lise lise nakilleri yks

Anadolu Lisesinden Fen Lisesine Nakil Nasıl Yapılır?

LGS ile okullara yerleşen öğrenciler sonradan okullarını değiştirmek isteyebiliyor. Okul değişikliği nakil işlemiyle gerçekleşiyor ve “Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği”ndeki maddelere göre yapılıyor. Anadolu Liselerinden Fen Liselerine de yönetmelikteki ilgili maddelere göre nakil yapılabiliyor.

Yönetmeliğin 37. maddesi 1. bendinde Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu teknik programlarına nakil ve geçişlerin hangi şartlarda olacağı belirtilmiştir.  Buna göre okul türleri arasında boş kontenjan ve merkezi sınav puan üstünlüğüne göre, sınıf atlatma işlemleri yapıldıktan sonra 10 uncu sınıftan 11 inci sınıfa geçmiş olan öğrenciler ağustos ayı sonuna kadar nakil yapılabilmektedir.

Sınavsız öğrenci alan okullar ile özel öğretim kurumlarından bu okullara, kontenjan ve merkezi sınav puan üstünlüğüne göre; aynı tür okullara her sınıf seviyesinde, farklı tür okullara ise sınıf atlatma işlemleri yapıldıktan sonra 10 uncu sınıftan 11 inci sınıfa geçmiş olan öğrenciler ağustos ayı sonuna kadar yapılabilmektedir.

Fen liselerindeki boş kontenjanlara e-okul üzerinden ulaşabilirsiniz. Nakil için kayıtlı olduğunuz okul müdürlüğüne başvurarak nakil dilekçesi verebilir yada e-devlet üzerinden başvurabilirsiniz.  Sizin puanınıza eşit ve altında taban puana sahip okullara başvurabilirsiniz. Başvuru yapan öğrenciler arasında puan üstünlüğüne göre nakil işlemi gerçekleşecektir.

Fen liselerine nakil ve geçiş başvurusu,  yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ağustos ayının sonuna kadar haftalık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Özel öğretim kurumlarına geçişlerde bu kısıtlama uygulanmaz. Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir.

Kaynak:

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18812&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

 

Bireysel danışmanlık almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın