pandemide eğitim

Pandemide Dünya Genelinde Okulların Durumu

Vaka sayıları hızla artarken, okulların 16-20 Kasım tarihlerinde yapılacak ara tatil sonrası açılıp açılamayacağı, sene başından beri yüz yüze eğitim almayan 6-7-10 ve 11.sınıfların okullarına kavuşup kavuşamayacağı veli, öğrenci ve eğitimcilerin en önemli gündem maddelerinden.

Diğer ülkelerde okulların açık olup olmadığı yada hangi şartlarda açık olduğu da merak konusu. www.tedmem.org da yayınlanan UNESCO verileriyle oluşturulmuş rapora göre 9 Kasım 2020 itibarıyla toplam 210 ülkeden 121’inde okullar tamamen açık, 61’inde ise kısmen açık. Okullar beş ülkede ara tatilde, 23 ülkede ise kapalı. 31 Ağustos’tan ibaren nasıl bir değişim göstermiş grafikten inceleyebilirsiniz.

Yine rapora göre:
Tamamen açık 121 ülke arasında Almanya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Litvanya, Norveç, Polonya, Rusya, Singapur, Slovenya, Tayland yer alıyor.
Kısmen açık 61 ülke arasında ABD, Azerbaycan, Kanada ve Türkiye yer alıyor.
COVID-19 nedeniyle okulları kapalı olan ülkeler arasında Meksika, Filipinler ve Venezuela yer alıyor.

Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde ciddi kısıtlamalar getirilirken okullar açık kalmaya devam ediyor. Pandemi endişeleri sürerken, bir jenerasyonun duygusal ve akademik gelişimlerinin zarar görmemesi adına okullar açık kalıyor. Pandemi nedeniyle evde olan çocuk ve kadınlara uygulanan şiddetin arttığı da kaydediliyor. Bu tip sosyal sebeplerle de okulların açık kalması öneriliyor.

Vaka sayıları büyük bir hızla artarken, okullar açık kalabilecek mi? Yaşayıp göreceğiz. Tatilden sonra bir kapanma gelir mi? Henüz bir açıklama yok ama bu konunun da gündemde olduğunu biliyoruz.

Raporun diğer detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://tedmem.org/covid-19/covid-19-ve-dunyada-okullarin-durumu

#eğitim #okul #uzaktaneğitim #evdeeğitim #sınıf #öğrenci #öğretmen #özelokul #ilkokul #ortaokul  #anaokuluetkinlikleri #anaokulu #ilkokulu #okulöncesietkinlik #ilkokuletkinlik #veli #normalleşme #ozelokul #ziyaselçuk #meb #devletokulu #hayatevesığar #ilkokulbirincisınıf #pandemideeğitim #okullaraçılıyor #okullaraçılmasın  #aratatil #aratatiletkinlikleri #okulöncesi

Bir Cevap Yazın