pandemide eğitim uzaktan eğitim

Okullarda Uzaktan Eğitime Geçildi

Vaka sayılarının ciddi oranda artmasıyla salgında yeni bir döneme girildi, uzmanlar sağlık sisteminin çökmemesi adına kısıtlamaların gelmesi gerektiğini söylüyordu. Dün akşam kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamalarla okulların 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitime geçeceği duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin, 31 Aralık 2020’ye kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini bildirdi.

Okul öncesi eğitim kurumları bu kararla yüz yüze eğitime ara vermiş oldu ama kreşlerle ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Umarım kreşlerle ilgili durum da bir an evvel netleşir, veliler planlamalarını buna göre yapabilir.

Bu açıklamayla birlikte okulların yanısıra tüm kursların da yüz yüze eğitime ara vereceği netleşmiş oldu.

Okulların uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte yazılı sınavların ne zaman yapılacağı da gündeme geldi. Bazı okullar birinci yazılıları yapmıştı, bazı okullarda ise sınavlar ara tatil sonrası yapılacaktı. Henüz MEB’den detaylı açıklama gelmedi ama sınavlar okulların açılacağı döneme ertelenecektir. Eğer birinci dönem okullar açılamazsa, geçen sene olduğu gibi bir dönem notuyla( ikinci dönem aldıkları notlarla) da öğrenciler sınıflarını geçebilir.

20 yaş altına sokağa çıkma kısıtlaması da geldi. Sokağa çıkma kısıtlaması 20 Kasım 2020 saat 20:00 itibariyle geçerli olacak. 20 yaş altı vatandaşlar 13:00- 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

YKS, LGS gibi sınavlara hazırlanan öğrenci ve velilerden müfredatın seyreltilmesiyle ilgili talepler geliyor. Şu aşamada bu gündemde olmasa da salgının gidişatına göre gündeme alınma durumu olabilir. Bu süreçteki öğrencilere tavsiyem müfredatın tamamından sorumlu olacaklarmış gibi çalışmalarına devam etmeleri olacaktır.

Genelgenin detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.icisleri.gov.tr/koronavirus-salgini-yeni-tedbirler

Okullar Kapandı, Peki Yazılılar Ne Olacak? YKS, LGS’de Konular Azaltılır Mı?

 

Bir Cevap Yazın