ilkokul Okul ortaokul pandemide eğitim

MEB’den İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kaynak Kitap ve Çalışma Fasikülü Desteği

MEB, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için hazırladığı yeni kaynak kitap ve çalışma sayfalarını EBA üzerinden öğrenci ve öğretmenlerle paylaştı. Öğrencilerin ihtiyaçlarını ve farklılaştırılmış öğretimi dikkate almak, çocuklara bireysel gelişimlerine göre kaynaklar sunabilmek ve öğretmenlere destek olmak amacıyla hazırlanan yayınlar önemli bir ihtiyacı karşılayacak gibi görünüyor. “Kitabım Hep Açık; Okulda, Evde, Öğretmenimle, Ailemle” başlığıyla tanıtımı yapılan kaynaklar pandemi döneminde evde ve okulda devam eden öğrenme süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bildiğiniz gibi ders kitapları ücretsiz dağıtılmaktaydı, ancak ders kitapları öğrencilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamıyordu. Pandemi dönemiyle birlikte bu ihtiyaç daha da arttı. MEB de bu ihtiyaca cevap vermek adına ilkokulda her sınıf seviyesi için ayrı ayrı olmak üzere Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerine özgü 14 çalışma kitabı hazırlattı. Bu kapsamda 17,5 milyon kitap, 2020-2021 eğitim öğretim yılında  4 milyon 953 bin 877 öğrenciye ücretsiz dağıtıldı. Bu çalışma özellikle ekonomik olarak kaynak kitaba bütçe ayıramayacak öğrencilerin desteklenmesi adına önemli bir adım oldu.  Kaynak kitaplar ayrıca EBA üzerinden tüm öğrencilerle de paylaşıldı.

Ortaokul kademesinde ise her sınıf seviyesi için ayrı ayrı olmak üzere Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinde çalışma sayfaları şeklinde 112 fasikülden oluşan 16 kitap hazırlandı ve EBA’da  öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu. Ortaokul düzeyinde hazırlanan ve elektronik ortamda yayınlanacak materyallerden yaklaşık 5 milyon öğrenci yararlanacak.
Bu çalışmanın sadece pandemi döneminde değil sonraki dönemde de devam edeceği vurgulanırken, öğrencilerin öğrendiği bilgileri pekiştirmesi adına ara tatilde ve sonrasında yararlanmaları adına önemli bir kaynak yaratılmış oldu.
Kaynak kitap ve çalışma fasiküllerine öğrencinin eba şifresiyle girerek ve ilgili dersi seçerek ulaşabilirsiniz. Pdf formatında sunulan kitapları bilgisayarınıza indirerek ve istediğiniz sayfalardan çıktı alarak kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın