pandemide eğitim

Okullar 1 Mart’ta Açılabilecek Mi?

Bakan Selçuk, ikinci dönem okullar açılacak mı sorusuna, “Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız, 1 Mart’ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açma konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz” şeklinde cevap verdi.

Bu hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre tedbirlerde “yerinde karar” dönemine geçiliyor. Bildiğiniz gibi artık vaka sayıları haftalık olarak il bazında da açıklanıyor. Okulların açılmasıyla ilgili kararları da bu veriler ışığında İl Hıfzıssıhha Kurulları verecek. Belirlenen kriterlere göre vaka sayılarının çok olduğu illerde yüz yüze eğitim yapılamayacak. Vaka sayılarının az olduğu illerde diğer sınıf seviyelerinde de yüz yüze eğitime geçilebilecek.

Bakalım 1 Mart’ta hangi illerde okullar açılabilecek? İlerleyen süreçte hangi illerdeki okullar açık kalabilecek? Hangi illerde daha fazla sınıf seviyesinde yüz yüze eğitime geçilecek?

Bir Cevap Yazın