lgs lgs 2021 lgs danışmanlığı lgs tercih

LGS 2021 Sınavı Tamamlandı LGS 2021 Soruları Nasıldı?

 

 

Aylar süren LGS hazırlıkları sonrası 8.sınıf öğrencileri bugün LGS 2021’e girdiler. MEB yetkilileri tarafından sorunsuz olarak tamamlandığı duyurulan LGS’ye bu yıl 1 Milyon 243 bin 801 öğrenci katıldı. LGS 2021 sonuçları 30 Haziran 2021 tarihinde açıklanacak. LGS 2020’de 181 öğrenci, LGS 2019’da 565 öğrenci tam yapmıştı. Bakalım 2021 LGS’de kaç tane birinci çıkacak?

LGS 2021 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir, Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr , Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman veya Telegram kanalımı takip edebilirsiniz. https://t.me/yesimkirman

LGS 2021 sınav soruları ve cevap anahtarları yayınlandı.

LGS 2021 Sözel Bölüm Soruları ve Cevap Anahtarı 

LGS 2021 Sayısal Bölüm Soruları ve Cevap Anahtarı

Sınava giren öğrencilerden aldığımız geri bildirimlere göre, Türkçe testi beklendiği gibi önceki senelere göre daha kısa sorulardan oluşmaktaydı ama çeldiricileri yüksekti. Yazım ve noktalama işaretlerinden soru gelmedi. Anlama ve yorumlamaya yönelik sorular vardı. Sözel bölümdeki sorular da beklenen seviyede geldi. İlk defa harita bilgisi sorusu geldi. Her yıl olduğu gibi öğrenciler daha çok sayısal bölümde zorlandı.  Özellikle matematik testinde öğrencileri zorlayan sorular oldu. Matematik testinde şekilli ve çeldiricileri yüksek sorular vardı. Matematik sorularının zorluk seviyesi 2019 LGS’ye göre daha yüksekti. 9 tane çok zor, 4 tanede zor soru yer alıyordu, toplamda 13 soru öğrencileri oldukça zorladı.  Matematik ve Fen Bilimleri testinde son üniteden soru çıkmadı. Sınavın belirleyici olacak kısmı matematik testi olacak gibi görünüyor. Özellikle sayısal testlerde süre yönetiminde zorluk yaşayan öğrenciler oldu. Birden fazla kazanımı birden yoklayan sorular vardı. Matematik testinden başlayan öğrenciler fen sorularını yetiştirmekte zorlandılar.

Sözel bölümün sözcük sayıları azaldı. Sayısal bölümde sözcük sayıları yaklaşık olarak aynı kaldı.  Sayısaldaki sorular MEB’in yayınladığı örnek sorulardan daha farklıydı.

İlerleyen saatlerde daha detaylı değerlendirmeleri paylaşacağım. Takipte kalın lütfen.

 

Bir Cevap Yazın