lgs lgs 2021 yabancı liseler yabancı liseler bursluluk

LGS 2021 Robert Kolej Kayıt ve Bursluluk Şartları

LGS 2021 bitti öğrenci ve velilerimiz merakla sonuçları bekliyorlar. Özel liseler kayıtlarına resmi okullardan önce başlayacaklar. Yabancı liseler web siteleri üzerinden kontenjanlarını ve taban puanlarını ilan edecekler, kayıt şartlarını ve bursluluk imkanlarını paylaşacaklar. Robert Kolej 2021 yılı kontenjanını, kayıt ve bursluluk imkanlarıyla ilgili detayları web sitesinden yayınladı. Ben de sizler için önemli noktaları özetledim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

LGS 2021 tercih, lise seçimi, yabancı lise kayıtları konularında bireysel danışmanlık almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir, Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr , Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman veya Telegram kanalımı takip edebilirsiniz. https://t.me/yesimkirman

2021 Robert Kolej Kontenjanı Kaçtır? 

Robert Kolej 2021 yılında 101’i kız, 100’ü erkek olmak üzere 201 öğrencilik kontenjan açtı.

Robert Kolej Nasıl Kayıt Yapacak? 

Okul LGS 2021 puanlarına göre, kayıt kılavuzundaki takvime uygun olacak şekilde, ilan edilen taban puanlara eşit ve üstünde puan alan öğrencileri en yüksek puanlı öğrenciden başlayarak, puan sırasına göre kabul etmektedir. Puan eşitliği halinde ilk olarak Ortaokul Başarı Puanı (OBP), eşitliğin devam etmesi durumunda sırasıyla; 8. sınıf Yılsonu Başarı Puanı, 7. sınıf Yılsonu Başarı Puanı ve 6. sınıf Yılsonu Başarı Puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilir. Buna rağmen eşitliğin bozulmaması halinde yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilir. Eşitlik hâlâ bozulmazsa kayıt hakkı kazanacak öğrenci kura ile belirlenir.

Robert Kolej’de Hazırlık Zorunlu Mudur? 

Evet, tüm öğrencilerin hazırlık okuması zorunludur.

Robert Kolej Tanıtım Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Tanıtım toplantısı 4 Temmuz Pazar 18:00-19:30 saatleri arasında online olarak yapılacaktır. Ön kayıt yaptırmış öğrenciler ve velileri toplantıya katılabilecektir. 1-3 Temmuz arasında web sitesinden tanıtım toplantısına katılım için başvurmak gerekmektedir.

Robert Kolej’de Bursluluk İmkanları Nelerdir?

Robert Kolej’de başarı bursu değil mali yardım bursu verilmektedir.  Öğrencilerin %26’sı mali yardım olanaklarından yararlanmaktadır.

Mali yardım başvuruları 1- 2 Temmuz 2021 (2 Temmuz 13:00’e kadar) tarihlerinde alınacaktır.

Yardım başvurularının sonuçları ise 5 Temmuz tarihinde duyurulacaktır.

Başvuru için gerekli belgelere ve diğer detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://website.robcol.k12.tr/tr/kayit-kabul-bilgileri/kayit-basvuru-islemleri/mali-yardim-basvurusu

Robert Kolej’de Yatılılık Başvuruları Nasıl Yapılır?

İstanbul dışında yaşayan ve okulun yurdunda kalmak isteyen öğrencilerin, 1-2-3-4-5 Temmuz 2021 tarihlerinde (5 Temmuz 2021 Pazartesi günü, saat 13.00’e kadar) yapacakları ön kayıt sırasında, yurt başvuru taleplerini de belirtmeleri gerekmektedir. Ön kayıt sırasında yurt başvurusu yapmayan öğrenciler, yurt imkânlarından faydalanamazlar. Yapılan yurt başvuruları Merkezi Sınav Puanları esas alınarak yurt kontenjanına göre asil ve yedek olmak üzere sıralanırlar.

Robert Kolej Kayıt Takvimi Nasıldır?

30 Haziran Taban Puan İlanı

1.Kayıt Dönemi

1-5 Temmuz 2021 ( 5 Temmuz 13:00’e kadar) 1. Ön Kayıt Dönemi

6 Temmuz 2021 Asil Liste Kayıtları

7 Temmuz 2021 Yedek Liste Kayıtları

2.Kayıt Dönemi

7 Temmuz 20:00 Taban puan ve kalan kontenjanın açıklanması

8 Temmuz 2021 Ön kayıtlar

9 Temmuz Asil ve Yedek Liste Kayıtları

12-13-14 Temmuz Serbest Kayıt Dönemi

Kayıt Detayları Takvimi için tıklayınız 

 

Kayıtla ilgili tüm detayları incelemek için kayıt kılavuzunu okumanızı öneririm.

Robert Kolej Kayıt Kılavuzu için tıklayınız. 

 

LGS 2021 Liseleri Tanıyalım Robert Kolej

Bir Cevap Yazın