lise lise nakilleri

2021 Lise Nakilleri Açıldı

Lise ara sınıflarda okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler için e-okul nakil işlemleri Haziran ayında kapatılmıştı. Lise nakil işlemleri bugün itibariyle açıldı. Öğrencinin nakil olabilmesi için dikkat edilmesi gereken pek çok nokta var. Lise nakilleri Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 37 ve 38 inci maddesi hükümleri doğrultusunda yapılıyor. Bu konuda bana da çok fazla soru geliyor. Ne zaman nakil başvurusunda bulunabiliriz? Nakil başvurusu nasıl yapılır? Nakiller nasıl gerçekleşir? Nakil başvuru sonuçları ne zaman sonuçlanır? Lise nakilleriyle ilgili gelen soruları sizler için yanıtladım. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Eğitim hayatınız ile ilgili bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

Telegram kanalımı  https://t.me/yesimkirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Lise Nakil Başvuruları Açıldı Mı? Nakiller Hangi Sıklıkla Yapılacak?

Yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandığı için bugünden itibaren nakil başvurusunda bulunabilirsiniz.  Nakiller bu dönemde Ekim ayının sonuna haftalık olarak yapılmaktadır. Özel öğretim kurumlarına geçişlerde bu kısıtlama uygulanmaz.

Lise Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Liselerde nakil ve geçişler Ekim ayına kadar her haftanın ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne verilen dilekçe ile veya eDevlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletiliyor.

Sınavla Öğrenci Alan Liselere Nakiller Nasıl Yapılıyor? 

Sınavla öğrenci alan okullarda nakiller puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır. Nakil başvurusunda bulunabilmeniz için okulun o yıl aldığı en düşük puanlı öğrencinin puanına eşit veya daha büyük puana sahip olunması gerekir.

Okullardaki boş kontenjanları ve taban puanları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx

Sınavsız Öğrenci Alan Liseler Nakiller Nasıl Yapılıyor? 

Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.  Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda 9 uncu sınıflarda sırasıyla; OBP, 8 inci, 7 nci ve 6 ncı sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olana, eşitliğin bozulmaması hâlinde yaşı küçük olana; 10 uncu, 11 inci ve 12 nci sınıflarda ise sırasıyla bir önceki sınıfın yılsonu başarı puanı yüksek olana, eşitlik yine bozulmaz ise yaşı küçük olana öncelik verilir.

Sınavsız öğrenci alan liselerin boş kontenjanlarını öğrenmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06011.aspx

Liselerde Nakil Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? 

Nakil başvuruları Ekim ayına kadar her haftanın son iş gününde ilgili okul müdürlüğünce değerlendirilir. Değerlendirmeyle ilgili belge, e-Okul sistemi üzerinden alınarak okul müdürü ve ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanıp dosyalanır. Sonuç, aynı gün okulda ilan edilir ve öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne e-Okul, Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden de öğrencinin velisine bildirilir. Öğrenciye ait veriler, e-Okul sistemi üzerinden alınır.

 

Bir Cevap Yazın