yks 2022 yks danışmanlığı yks tercih danışmanlığı

Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir?

YKS 2022 bitti sırada tercih süreci var.  Tıp, mühendislik, hukuk, mimarlık, eczacılık, öğretmenlik ve diş hekimliği gibi bölümlerde  bölüm başarı sıralaması şartı bulunmaktadır. Ben de bu yazımda bölümlerin başarı sırası şartlarını sizler için listeledim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

YKS tercihleriyle ilgili bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir?

* Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde –  EA – En düşük 125 bininci (125.000)**
* Mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde – SAY En düşük 300 bininci (300.000)

(Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil)

* Mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde – SAY – En düşük 250 bininci (250.000)
* Tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde –  SAY En düşük 50 bininci (50.000)
* Öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde İlgili Puan Türünde En düşük 300 bininci (300.000) (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil)
* Eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde –  SAY –  En düşük 100 bininci (100.000)
* Diş Hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 80 bininci (80.000)

**Bu yıl tercih yapacak adaylar için hukuk fakülteleri en düşük başarı sırası 100 bin olarak uygulanacaktı. Ancak kılavuza göre başarı sırası en düşük 125 bin olan adaylar hukuk programlarını tercih edebilecek.

Bir Cevap Yazın