denklik yks 2024

Yurtdışında Üniversite Okuyacak Öğrenciler Nedeniyle YKS’ye Geç Başvuru Hakkı Verildi

YÖK geçen hafta Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinde değişiklik yapmış ve  ortaöğrenimlerini Türkiye’de tamamlayan mezunların Türkiye’de başarı sıralaması şartı aranan programlara denklik müracaatlarında, yurtdışı yükseköğretim kurumuna kayıt olunduğu yıl ÖSYM tarafından yapılmış olan merkezi yerleştirme sınavında ilgili programın asgari başarı sıralaması şartını sağlamış olduklarını gösterir sınav sonuç belgesini zorunlu hale getirmişti.

Bu değişiklik yapıldığında YKS 2024 başvuruları tamamlanmıştı. Yurtdışında üniversite okuyacak gençler için ciddi bir mağduriyet oluşmuştu.  Yükseköğretim Kurulu, bugün YKS 2024  adaylarının mağduriyet yaşamamaları için ikinci geç başvuru hakkı tanındığını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan ve yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla mağduriyet yaşanmaması için sağlanan ikinci geç başvuru 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

Sınava, 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların, başvuru bilgileri aynen geçerli olacak. Bu nedenle sınava, 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adaylardan yeniden başvuru alınmayacak.

 

Bir Cevap Yazın