temel yeterlilik testi üniversite tercih danışmanlığı üniversite tercihleri yks

2019 YKS Sonuçları Açıklandı. Tercihler 23 Temmuz’da Başlıyor.

Merakla beklenen 2019 YKS sonuçları açıklandı. YKS 2019 sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Daha önce 2019 TYT Temel Matematik testinin 7.sorusu iptal edilmişti. Sonuçların ilanıyla birlikte  AYT / Türk Dili ve Edebiyatı  Sosyal Bilimler -1 Testinin 33 numaralı sorusunun da iptal edilerek değerlendirme dışı bırakıldığı ilan edildi.

İşte iptal edilen AYT sorusu:

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın 7-8 Ağustos 1921’de yayınladığı Tekalif-i Milliye Emirleri’nde Türk ordusunun hangi alandaki ihtiyacından bahsedilmemiştir?

ÖSYM adayların cevap kağıtlarını görüntüleyebileceği linkleri de yayınladı. Buna göre adaylar, https://ais.osym.gov.tr  adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kağıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Üniversite tercihleri 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tüm adaylara tercih sürecinde kolaylıklar diliyorum.

Gençler için hayati bir karar olan üniversite seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili yazı ve yayınlarım devam edecek, içeriklerime sosyal medya hesaplarımdan, web sitemden ve YouTube kanalımdan ulaşabilirsiniz.

Tercih danışmanlığı almak isterseniz ykirman@yesimkirman.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın