ilkokul kayıt ortaokul

2020-2021 Öğretim Yılı İlkokul ve Ortaokul e-kayıt Sonuçları Açıklandı

 

2020-2021 Eğitim -öğretim yılında anasınıfı, ilkokul 1.sınıf ve ortaokul 5.sınıfa başlayacak öğrencilerin velileri çocuklarının hangi okula gideceğinin açıklanmasını merakla bekliyordu. MEB e-kayıt sonuç ekranı e-okul üzerinden açıldı. Aşağıdaki linkte açılan ekranda gerekli bilgileri girerek çocuğunuzun 2020-2021 eğitim öğretim döneminde hangi okula gideceğini görebilirsiniz.

https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx

İlköğretim okullarında kayıt işlemleri, Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılmaktadır.  Kayıt işlemleri sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmemektedir. Özel okul öncesi ve özel ilköğretim kurumlarına kaydı yapılan çocukların nakli, ilgili özel öğretim kurumunca e-Okul sistemi üzerinden alınmaktadır.

 

Öğrencinin doğum tarihine göre (gün/ay/yıl) Anasınıfı ve 1.sınıfa zorunlu veya isteğe bağlı olarak başlama durumunu ilgili Yönetmelik çerçevesinde aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.

https://e-okul.meb.gov.tr/yasHesap.aspx

Okula başlama yaşı Eylül Ayı sonunda öğrencilerin kaç aylık olduğuna göre belirlenmektedir. Okula başlama yaşı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki yazımı okuyabilirsiniz. Yazıda okula devam etmeme durumunda uygulanan idari para cezalarıyla ilgi açıklama da bulunmaktadır. Faydalı olmasını dilerim.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Okula Başlama Yaşı

 

 

 

Bir Cevap Yazın