uzaktan eğitim yüz yüze eğitim

Öğretmenler Aşılanmaya Başlıyor

Türkiye aşılamada 2 aşamanın 7’nci adımına girerken, 1 milyon 259 bin okul çalışanı için aşılama süreci Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a ilk doz aşı uygulanmasıyla başladı. Öğretmenler sisteme tanımlanmaya başladı. Randevu alarak aşılarını olabilecekler.

Bakan Selçuk, tüm okulların TSE’nin belirlediği standartlara göre her türlü hazırlığı yaptığını ve okulların açılmaya hazır olduğunu belirtti. ‘Okulum Temiz Belgesi’ni okulların tamamına yakınının da almış olduğunu söyledi.

İl Hıfzıssıhha Kurullarından aksi bir karar çıkmadıkça 1 Mart günü İlkokullar, 8 ve 12. Sınıflar yüz yüze eğitime geçecekler.

Bildiğiniz gibi artık vaka sayıları il bazında haftalık olarak yayınlanıyor. Yüz binde 10 oranında olan iller az riskli, Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller “orta riskli”, Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller “yüksek riskli”, Yüz binde 100’ün üstünde vaka seyri görülen iller ise “çok yüksek riskli” olarak belirleniyor.

Geçen haftanın verilerine göre en yüksek riskli iller sıralamasında Ordu ilk sırada yer alırken Ordu’yu Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize takip ediyor.
İstanbul 68,23 -Yüksek risk
İzmir 42,67- Yüksek risk
Ankara 35,39 – Orta Risk sıralamasında yer alıyor.


1 Mart itibariyle yerinde karar dönemine geçildiği için normalleşme adımlarına da il kurulları karar verecek. Bakalım 1 Mart itibariyle ne gibi adımlar atılacak?

Sizlerin görüşleri neler? Paylaşmak ister misiniz?

eğitim #okul #uzaktaneğitim #evdeeğitim #sınıf #öğrenci #öğretmen #özelokul #ilkokul #ortaokul #anaokulu #ilkokulu #okulöncesietkinlik #ilkokuletkinlik #veli #ortaokulu #ozelokul #ziyaselçuk #meb #devletokulu #hayatevesığar #yks2021 #okullaraçılıyor #okullaraçılmasın #birincisınıf #ilkokulu #lisesi #lgs2021 #normalleşme #normalleşmetakvimi

Bir Cevap Yazın