lgs lgs 2021 lgs danışmanlığı lgs tercih

LGS 2021 Yabancı Liselerin Kayıt Takvimi

LGS 2021 yaklaşırken veli ve öğrencilerin merakla beklediği detaylar da belli olmaya başlıyor. Bunlardan bir tanesi de yabancı liselerin kayıt takvimi. Yabancı liselerin LGS 2021 kayıt takvimi özel okullar tarafından hazırlanarak MEB’in onayına sunulmuş durumda. Özel Okullar Birliği Y.İ.K. Başkanı Cem Gülan tarafından açıklanan taslak takvim MEB’in onayından sonra resmi olarak da duyurulacak. Peki hangi liseler bu takvime göre öğrenci kabul edecek? Robert Kolej, Alman Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Sankt George Avusturya Lisesi, Saint Joseph Lisesi, Dame De Sion Lisesi, Saint Benoit Lisesi, Saint Pulcerie, Saint Michel Lisesi, İtalyan Lisesi, Galilei Galileo İtalyan Lisesi ve LGS puanıyla öğrenci alan diğer özel liseler bu takvime göre öğrenci kabul edecek. Haydi takvime yakından bakalım. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Faydalı olmasını dilerim.

LGS 2021 tercih, yabancı lise kayıtları ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir, Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ve Telegram kanalımı takip edebilirsiniz. https://t.me/yesimkirman

LGS 2021 Yabancı Liseler Kayıt Takvimi – MEB’in Onayına Sunulmuş Taslak

6 Haziran 2021 – LGS 2021 Sınav Tarihi

30 Haziran 2021 – LGS Sonuçlarının Açıklanması

1.Kayıt Dönemi

1-2 ve 5 Temmuz 2021 – 1. Ön Kayıtlar / Burs başvurularının alınması

6 Temmuz 2021 – Asil Liste Kesin Kayıtları

7 Temmuz 2021 – Yedek Liste Kesin Kayıtları

2. Kayıt Dönemi

8 Temmuz 2021 2. Ön Kayıtlar

9 Temmuz 2021 Asil ve Yedek Liste Kesin Kayıtlar

12-13-14 Temmuz 2021 Serbest Kayıt Dönemi

Resmi Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinin de tercih başvuruları tahminen 5-15 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak. Özel okullarla resmi okulların takvimleri büyük ihtimalle eş zamanlı yürütülecek.

Burada önemli bir yol ayrımına geliniyor. Özel liseye kayıt olan öğrenciler resmi liseler için tercih yapamıyor. Örneğin Robert Kolej’e kayıt olan öğrenci Galatasaray Lisesi için tercih yapamıyor veya Galatasaray Lisesi gibi Anadolu liseleri için tercih yapan öğrenci özel liselere kayıt olamıyor. Kayıt olursa tercihleri geçersiz sayılıyor. Bu sebepten velilerin özel liselerin kayıtları başlamadan hangi tür liseyi seçeceklerini belirlemeleri gerekiyor.

Özel liseleri tercih eden öğrenciler resmi liseler için tercih süreci devam ederken, özel liselerden kaydını sildirip tercih hakkını kullanabiliyor. Normalde özel liselerden kayıt silindiğinde yıllık ücret üzerinden %10 ücret kesintisi yapılmaktadır. Bu kesinti resmi okullara geçen öğrenciler için uygulanmıyor.

 

Bir Cevap Yazın