pandemide eğitim

Pazartesi’nden İtibaren Okullarda Covid19 Taraması Yapılacak

Bakan Fahrettin Koca yaptığı basın toplantısında öğretmenlerin aşılanma oranları, yüz yüze eğitimin salgına etkisi ve okullarda yapılacak olan Covid 19 tarama çalışmalarıyla  ilgili de bilgiler paylaştı.

Bakan Koca öğretmenlerin iki doz yaptırma oranının yüzde 77’yi bulduğunu, en az bir doz aşısını yaptıranlar ise yüzde 90’ını geçtiğini, hastalığı geçirenlerin oranının ise yüzde 4.4’lerde olduğunu belirtti.

“Bir haftalık yüz yüze eğitimde okullarda salgın nasıl seyretti? Kaç öğrenci veya öğretmende vaka tespit edildi?” sorusunu cevaplayan Koca, “Şu an için ciddi bir oran olmadığını söyleyebilirim. Pazartesiden itibaren illerimizde, bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı da ayrıca öğrencileri de taramak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Bakan Koca, taramanın nasıl olacağına ilişkin soru üzerine, “Rastgele taramayı yapıp bu anlamda belirtisi olmadan toplumda veya öğrencilerimizde salgının, virüsün yaygınlığını görmek için yapmış olacağız pazartesiden itibaren.” karşılığını verdi.

Tedbirlere ilişkin soruya karşılık yeni dönemde okulları kapatmak istemediklerini belirten Koca, “Çünkü artık elimizde aşı var. En fazla, sınıf bu anlamda kapatılabilir ama onu da mümkün mertebe kapatmaktan yana değiliz.” ifadesini kullandı.

Koca, bundan sonraki süreçte eğitimin aksamadan sürdürülmesinden ve toplumsal bağışıklık oluşması için aşılanma oranını yükseltmekten yana olduklarını vurguladı.

Okullarda tarama yapılacağı açıklandıktan sonra veli ve öğrencilerin kafasında pek çok soru işareti oluştu. Kaç öğrenciye uygulanacak? Hangi yaş grubuna ne sıklıkla uygulanacak? Tüm bu sorular cevap bekliyor.  Tarama işlemlerinin nasıl yapılacağının detaylarıyla veli ve öğrencilerle paylaşılması gerekiyor. Özellikle yaşı küçük öğrencilerin önceden bu işleme hazırlanması ve velilerinden izin alınması gerekecektir.

Bir Cevap Yazın