ilkokul lgs ortaokul pandemide eğitim yks

Uzaktan Eğitimin Detayları Belli Oldu

MEB Bakanı Ziya Selçuk beklenen açıklamayı yaptı, uzaktan eğitim ve sınavlarla ilgili sorular cevap buldu.

Bakanlığa bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar.

20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam edilecek.

31 Aralık’a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak.

Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak.

Özel Öğretim Kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimler yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

Merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitime uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürmektedir.

Uzaktan eğitim haftalık ders programları, okul yönetimlerimizin koordinesinde öğretmenlerimiz tarafından öğrenci ve velilerle paylaşılacak. Ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçleri işlenen ders konularına ve müfredat programına göre yapılandırılacak.

Bu süre zarfında ana nokta TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulamaları, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla öğrencilerin yanında olunacak.

Bu süreçte öğretmenler de çalışmalarını uzaktan sürdürecek olup uzaktan eğitim için okullarımıza gelerek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabileceklerdir.

Zümre öğretmenleri ise uzaktan eğitim sürecini takip ve koordine etmek amacıyla haftada en az 1 gün okullara gelecekler. Öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edecekler.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ilk kez tanı alacaklar için yüz yüze hizmet verilmeye devam edilecek.

Bu süreçte okullar arası nakil başvurularında 18 Kasım 2020’ye kadar yapılan başvurular işleme alınacak, 31 Aralık 2020’ye kadar yeni başvuru alınmayacaktır.

Bir Cevap Yazın