lgs okul seçimi okul seçimi danışmanlığı ortaokul

Özel Okullar LGS’de Başarılı Mı?

Okul seçimlerindeki önemli bir kriter de ortaokulların LGS başarıları. Eskiden okul başarı listeleri yayınlansa da çok uzun yıllardır yayınlanmıyor. Veliler okulların başarılarını araştırırken okulların beyanlarını baz almak durumunda kalıyor.

Bazı okullar LGS başarılarını web sitelerinden şeffaf bir şekilde yayınlarken bazı okullar ise sadece aday velileriyle paylaşıyor. Zincir okullarda LGS başarıları toplu olarak yayınlanıyor, kaç öğrencinin içinden kaç tane birinci çıktığı bilinmediği için okulun başarısı hakkında doğru bir değerlendirme yapılamayabiliyor. Başarının şube bazında değerlendirilmesi gerekiyor.

Bazı özel okullar son sınıflarda başarılı öğrencilere burs vererek okulun başarısını yüksek gösterebiliyor, okulun genel başarısı hakkında yanıltıcı bir fikir oluşabiliyor. Okulun gerçek başarısının ilkokul birinci sınıftan itibaren yetiştirilen öğrencilerin başarısı olduğunu atlamamak gerekiyor.

Bazı okullar mezunlarının yerleştikleri okulların listesini yayınlarken bazı okullar öğrencilerin girdikleri yüzdelik dilimleri paylaşabiliyor. Bu noktada özellikle %1’lik dilimde kaç öğrencinin olduğunu incelemenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bazı okullarsa sadece başarılı öğrencilerinin listesini paylaşıyor, tüm öğrencilerin durumunu paylaşmıyor. Bu da oldukça yanıltıcı oluyor. Kaç tane Robert Kolej, Galatasaray Lisesi kazanan olduğunu paylaşıyor ama okul ortalamasını yada orta gruptaki öğrencilerin durumlarını paylaşmıyorlar. Veli adaylarının bu konuda da çok dikkatli olması gerekiyor.

Siz bir okulun başarılı olduğuna nasıl karar verirsiniz? Okulların LGS başarılarını reklam aracı olarak kullanmaları hakkındaki görüşleriniz neler? Paylaşmak ister misiniz?

Okul seçimi konusunda danışmanlık almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın