pandemide eğitim

Türkiye’nin Risk Haritası Yenilendi. Okulların Durumu Ne Olacak?

Bugün yapılan kabine toplantısı sonucunda illerin risk seviyeleri değişti ve mevcut durumla ilgili alınan kararlar açıklandı. Buna göre
58 şehir yüksek riskli iller statüsüne geçti. Bu oran nüfusun yaklaşık %80’ine karşılık geliyor. Kırmızı şehirlerde Cumartesi günleri de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
Hafta içi akşam 21:00 -05:00 arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek.
Kafe- restaurantlar tüm şehirlerde Ramazan Ayı’na kadar açık kalacak.
Ramazan ayında tüm illerde kafe-restaurantlar kapacanacak. Paket servis devam edecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli iller arasına girdi. Çok yüksek riskli illerin sayısı 58’e yükseldi.

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa yüksek riskli il olurken Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak orta riskli iller kategorine geçti. Düşük riskli tek il ise Şırnak oldu.

Kabine toplantısından okullarla ilgili yeni bir karar çıkmadı. MEB’in bu akşam yaptığı açıklamada “Yüz yüze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamalar, daha önce açıklamış olduğumuz kriterler doğrultusunda valiliklerimizin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edecek “ ifadesi yer aldı. Buna göre
📌 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. Sınıfların yüz yüze veya uzaktan eğitime geçişleri, il hıfzıssıhha kurullarınca il bazında belirlenecek.
📌Okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim ise daha önce belirlenen şartlarda devam edecek.

Bir Cevap Yazın